Høgh og astronauten – min krop til grænsen: Issvømning. Sendt på DR1 og online

Roskilde Issvømmer Forening – RISF stillede sauna til rådighed, stod for sikkerheden og arbejdede sammen om at hugge en 25 m bane i den tykke is, da vi fik fornemt besøg i Himmelsøen i den første uge af februar i år.

I seks populærvidenskabelige udsendelser har DR1, med produktionsselskabet Blu, valgt at sætte fokus på kroppens formåen, når man presser den – inklusive hjernen i en given retning.
I programmet ”Høgh og astronauten – min krop til grænsen” bliver de to værter Josefine Høgh og Andreas Mogensen udfordret i seks forskellige sportsgrene.
Issvømning er én af dem og jeg har fornøjelsen af at coache Josefine og Andreas i det iskolde vand i Himmelsøen ved Darup.
Min udfordring til dem er at de skal svømme 25 m, svarende til den korteste distance til et VM i issvømning.

Udsendelsen ”Høgh og astronauten – min krop til grænsen. Issvømning – brunt fedt og forandringsparathed”, kan du se på DR1 torsdag d. 10. juni kl. 20.

Du kan også se alle seks udsendelser online på dr.dk tv. Følg link her:

Læs også artiklen ”Issvømmer gav astronaut et kuldechok” af journalist Lars Ahn Pedersen fra Dagbladet, der fulgte forberedelserne på tætteste hold. I onlineartiklen kan du også se link til billeder og videoklip af hvordan 25 m banen blev hugget med håndkraft.

Se video af hvordan 25 m banen blev hugget ud af isen

Også Roskilde Avis har haft fokus på begivenheden. Tak til journalist Jan Partoft der har bragt artiklen “Himmelsøen med besøg fra himmelrummet”

Tusind tak til DR, til Blu, til ALLE der var med og en særlig tak til Roskilde Issvømmer Forening – RISF og issvømmer Jeanette Blankholm, der var med til at hugge den lange bane på 25 m, og tusind tak til Luffe Rasmussen og livredder Matthew Bryan, der stod for sikkerheden, da der blev hugget hul i isen og efterfølgende svømmet og tak til Henrik Nielsen og Heimdal.shop for at stille tøj til rådighed så Josefine og Andreas kunne holde varmen.

Matthew Bryan, Andreas Mogensen, Josefine Høgh, Mette BL Thomsen, Jeanette Blankholm og Luffe Rasmussen (th)

Og hjertelig tillykke til Josefine og Andreas der lod sig coache – og præsterede på topniveau.

Læs om coaching på www.liftyourlife.dk
Læs om issvømning generelt på www.iceswimmer.com
Læs  om hvordan du selv kan blive medlem  i Roskilde Issvømmer Forening – RISF

Tilbage til forsiden www.risf.dk

Dyrk ny nationalsport – bliv issvømmer!
❤ – Fællesskab gennem isvand! Mette